tweede hypotheek


tweede hypotheek 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting)

extra hypotheek op basis van de overwaarde van een woning
Een tweede hypotheek wordt vaak afgesloten om er een verbouwing mee te financieren en wordt daarom ook wel verbouwingshypotheek genoemd.

Algemene voorbeelden


Een tweede hypotheek is eigenlijk een extra hypotheek op hetzelfde onderpand als de eerste hypotheek. Deze hypotheekvorm is vooral geschikt als u van plan bent om een verbouwing of achterstallig onderhoud te financieren, in deze gevallen is de hypotheekrente ook meestal fiscaal aftrekbaar. Een tweede hypotheek wordt ook wel een overwaardehypotheek of verbouwingshypotheek genoemd en is meestal de voordeligste manier om een verbouwing te financieren. Dit omdat de te betalen hypotheekrente over het algemeen een stuk lager is dan die van een persoonlijke lening.

http://www.nationalehypotheeksite.nl/tweedehypotheek.html,

De gemeente wil de subsidiëring van het Grafisch Museum Drenthe dit jaar alsnog hervatten met een bedrag van fl. 60.000,-. Hierin is ook de jaarlijkse aflossing van fl. 10.000,- doorberekend van de tweede hypotheek ter waarde van fl. 180.000,- op het museumpand.

Meppeler Courant,

U kunt een eventuele overwaarde ook verzilveren als u in uw huidige huis blijft wonen. U verhuist in dit geval niet, maar krijgt wel de beschikking over de overwaarde door een tweede hypotheek te nemen of de bestaande hypotheek te verhogen.

http://www.afm.nl/upl_documents/Publieksfolder_beleggingshypotheek_en_risico.pdf,

Een hypothecaire lening is het voordeligst. U moet dan wel een notaris inschakelen en afsluitprovisie betalen. Deze kosten zijn aftrekbaar van de belastingen. Bij een tweede hypotheek geldt dat alleen voor het bedrag dat u extra leent.

http://www.cannenburgh.nl/ned/home.htm